Contact

werkplaars_ndsm

NDSM – werf
NDSMplein 157
1033 WC Amsterdam
+31 6  53 53 51 85

Gusta van Eijk is allround ontwerpster van sieraden, strandstoelen, tassen en stoffen. Zij heeft een voorkeur voor natuurlijke materialen: minerale stenen, leer en hout, edelmetaal, wol, zijde, katoen, — en voor gebruikt materiaal.

Na 16 jaar werk als succesvolle geluidsvrouw voor speelfilms, documentaires en tv, begon haar tweede carrière – Take 2 – met een vakopleiding aan de Amsterdamse Foto Academie. Die stelde haar in staat om te spelen met fotografie. De fotoprints als lopers in haar strandstoelen spreken voor zich.

Gusta werkt graag samen met anderen – It Takes 2 to tango –, zoals met haar man, de scheepstimmerman Paul Dams die het houtwerk voor de stoelen doet en met wie zij een atelier bouwde in een van de loodsen van de NDSM-werf aan het IJ in Amsterdam Noord, een broedplaats voor kunstenaars.

Zij streeft met meer samenwerkingsprojecten naar een kaleidoscopisch geheel waarin duurzaamheid, bruikbaarheid en originaliteit de verbindende elementen vormen.

Haar laatste projecten:
Tassen van het  katoenen grootzeil van een Tjalk maakte zij samen met theaterkostuumontwerpster Sanne Klap, die daarnaast een tweede carrière als borduurontwerpster is begonnen.

Klassieke beukenhouten strandstoelen, waarvan de loper bestaat uit ongewone stoffen en prints  van eigen  foto’s.